Gehandicaptenzorg samen met de ganse Non-Profitsector massaal op straat – zorg dat je erbij bent op 7 mei 2019

Recht op zorg en hulpverlening

Het is onverantwoord dat volwassen personen met een handicap, kinderen en jongeren in nood zonder enig perspectief moeten wachten op zorg en hulpverlening.
Overal nemen de noden toe. Meer mensen bereiken en verder helpen, meer werken aan inclusie, … vergt meer middelen.
Wij vragen een groeipad en een open-end financiering zodat niemand in de kou blijft staan.

Correcte financiering

De persoonsvolgende financiering in de gehandicaptenzorg voor volwassenen moet dringend én grondig geëvalueerd worden. Na 2 correctiefases op nog geen 2 jaar tijd is duidelijk geworden dat collectieve en solidair georganiseerde zorg niet samengaat met een individuele rugzak-financiering.
De sector is perfect in staat om zorg op maat te geven wanneer zij hiervoor de nodige financiering krijgt. Dit geldt evenzeer voor de zorg en hulpverlening aan kinderen en jongeren. De personeelstekorten en de verschillen in de rugzakjes van gebruikers kunnen alleen opgelost worden door bijkomende middelen. De plannen van de huidige Vlaamse regering om de bestaande middelen te herverdelen zodat iedereen “even weinig” krijgt, moeten ingetrokken worden.

Organiseer jullie, geef een duidelijk signaal met de DOE-ER-IETS-AAN kaart aan de politieke wereld!

  • Kom op 7 mei 2019 met zoveel mogelijk collega’s naar de Nationale Actie van de Non-Profit.
  • Breng vanuit jouw instelling|organisatie|dienst zoveel mogelijk ingevulde “DOE-ER-IETS-AAN”- kaartjes mee, en stop ze in onze mega Non-Profit stembus tijdens de Nationale Actie in Brussel.
  • Zet jullie belangrijkste boodschap op een bord of spandoek en breng die mee naar Brussel.

Download het pamflet.
Download de affiche.