Moeilijke zoektocht naar nieuwe bewoners

Na het overlijden van één van de bewoners moet men in een bepaalde voorziening op zoek naar nieuwe bewoners. Die zoektocht is niet evident. Deze getuigenis werd op deze site gepost.

Onlangs overleed één van onze cliënten. Dat liet een diepe indruk na bij onze cliënten.

In het afgelopen teamoverleg werden alle mogelijke kandidaten voorgesteld die deze lege plaats zouden kunnen opvullen.

Er werden slechts 2 kandidaten voorgesteld omdat blijkbaar geen enkele andere persoon met een mentale beperking zijn weg kan vinden naar onze voorziening.

De eerste kandidaat is een rolstoelpatient. Onze voorziening is hier deel voor aangepast maar het personeel is niet gewend om rolstoelpatienten te begeleiden.

De tweede kandidaat is gekend vanuit het verleden waarin hij verschillende keren in onze voorziening kwam logeren. Dat was vaak niet zo'n positieve ervaring door verschillende ruzies en grensoverschrijdend gedrag.

Al tijdens het teamoverleg werd vanuit de collega's gemeld dat dit niet in goede aarde zou vallen bij de andere cliënten.

Helaas zijn dit echter de enige twee opties om het puntentotaal van de overleden cliënt terug aan te vullen. En dan zouden ze ook beiden moeten komen!

Een kamer dit momenteel vrij gehouden werd voor de dokter en kinesist zou opgeofferd kunnen worden om de rolstoelpatiënt onderdak te kunnen bieden.

We merken dat de cliënten die momenteel bij ons verblijven hoger werden ingeschaald dan rolstoelpatienten en nieuwer erkende cliënten. Waar blijven de maatregelen tegen hogere werkdruk?